Malin Simson & Koss

Jag heter Malin Simson, är 21 år och bor i Uppsala med mina två border collies. Jag har tävlat och tränat hundar i 9 år då jag började tävla agility med en väns gamla Kromforhrländer. När jag var 14 fick jag min första egna hund; en australian cattledog vid namn Brix. Tillsammans tävlade vi framgångsrikt i spår, lydnad och agility. När jag sedan fastnade för agilityn kom min första border collie in i familjen; Koss. Jag och Koss har tillsammans tävlat i högsta klassen, klass 3, i två år och kvalade även till landslaget 2017. Unghunden och nästa stjärna i familjen är tiken Yara. Hon har inte fått testa på tävlingsbanan än men vi ser fram emot en debut under säsongen 2019.
Agility är en explosiv sport där ekipaget spurtar i ca 40 sekunder under ett lopp som innehåller mycket snäva svängar, tvära vändningar och skarpa inbromsningar. Detta ställer höga krav på både förare och hund att vara i god fysik. Hunden måste framförallt kunna accelerera och bromsa fort, länga och korta stegen obehindrat och hoppa över hinder både med och utan fart. De behöver också ha en snabb återhämtning då vi springer flera lopp på en tävlingsdag, samtidigt som det behövs en bra kondition för att klara av de långa dagar som blir på tävlingsplatsen.
För Koss har fysträning alltid varit en naturlig del av träningen. Men han har haft problem med stelhet i kroppen, som gjort det svårt för honom att använda sin kapacitet fullt ut. Detta har inte bara påverkat hans prestation på agilityplanen utan även påverkat hans självförtroende negativt.
När vi kom till Dogland blev vi rekommenderade att testa kraniosakralterapi. Sedan första mötet med KS i höstas har han utvecklat sin accelerationsförmåga och byggt mjuka, friska muskler jämnt över kroppen. Han är inte längre stum i musklerna utan har en ohämmad rörelse i alla gångarter och självförtroendet är större än någonsin. Med de fantastiska resultat vi fått av KS kommer det fortsättningsvis vara en viktig byggsten för mina hundars fysiska samt psykiska utveckling.

Vi är så otroligt glada att få vara en del av Team Dogland där vi både har tillgång till skonsam fysträning och kan få en individanpassad plan för vad just vi behöver!

Koss meriter:
Svensk agilitychampion
Svensk agility(hopp)champion
Kvalad till SM 2019
Landslagsdeltagare 2017
Lagsilver NM 2017
5e plac. lag VM 2017
Kvalad till SM 2017
Kvalad till Norwegian Open final 2015