Om DOGLAND

Dogland föddes 1999 i form av en barndomsdröm som gick i uppfyllelse: jag öppnade ett hunddagis!
I fem års tid hade jag 25 glada hundar som kom till mig varje dag. Den erfarenheten jag fick under dessa år kommer jag att bära med mig resten av livet. Hundarna lärde mig så otroligt mycket, både om hunden som art och individ. Och om mig själv.
Parallellt utbildade jag mig till instruktör, hundfriskvårdare och så småningom även hundpsykolog. Jag höll kurser och föredrag och övergick så småning om till att arbeta med hundar med problembeteenden på heltid. Alla ovanstående utbildningar har jag gått för HUNDutbildningsgruppen.

Ju mer kunskap jag fått genom åren, desto mer ödmjuk har jag blivit. Man blir verkligen aldrig fullärd. Aldrig någonsin...

Parallellt med det yrkesmässiga hunderiet bedriver jag även uppfödning av Rottweiler med prefixet DeVeritas. Fram till idag har sju kullar sett dagens ljus i Casa DeVeritas. Och såklart hoppas vi på fler i framtiden. Mer om min uppfödning kan du läsa på:  www.deveritas.se

År 2011 bestämde jag mig för vidareutbilda mig igen inom hunderiet. Under alla mina yrkesverksamma år som hundpsykolog kände jag att jag ville fördjupa mig i en av de större bakomliggande orsakerna till beteendeförändringar, nämligen smärta. Våren 2012 avslutade jag min fysioterapeututbildning för hund. Utbildningen hölls av Stefan Rosén, ReDog, samt Anna Nähl, Hundkuranten. Parallellt med den utbildade jag mig även till hundmassör i samma regi.

I augusti 2012 slog vi upp dörrarna till vår nya klinik. 
Dogland ingår i Stockholms Rehabiliteringsspecialist inom Veterinärmedicin.
Vi driver en klinik med inriktning på rehabilitering och friskvård med ett holistiskt perspektiv. På kliniken har vi lagt stort fokus på en avkopplande miljö för såväl djurägare som hund.

På kliniken har vi ett nära samarbete med utvalda veterinärer där vi tillsammans samarbetar kring patienten för optimalt resultat.
Dogland erbjuder rehabilitering i form av watertreadmill, sim, laserbehandlingar, kraniosakralterapi, massage mm.
 

Kliniken är unik i sitt slag då vi lägger ett stort fokus på en välkomnande och avstressande miljö för såväl människa som hund. En hund som har ont har ofta avvikande beteenden som kan upplevas som utmanande av omgivningen. Det kan t ex visa sig som aggression gentemot andra hundar eller överdrivna rädslor. Jag vet, efter alla år som hundpsykolog, att det kan vara mycket tufft att vara ägare till en hund med sk beteendeproblem och den stressen som det innebär. Framför allt eftersom omgivningen sällan har någon förståelse...
Exempelvis tycker hundar olika mycket om att bli hanterade. Där har jag en mångårig erfarenhet kring hur man bemöter en hund som har ont eller är stressad pga smärta och som därav inte accepterar att bli hanterad. Prata gärna med oss inför ert besök, så kan vi göra ert första besök hos oss så positivt som möjligt för Dig och Din hund.
Hos oss är alla välkomna, oavsett förutsättning.
Har du funderingar, kontakta mig gärna: frida@dogland.se.

Varmt välkomna till oss!