SIMMET

Simträning är en fantastisk träningsform för hundar! Både när det gäller friskvård & rehabilitering efter skada. Ledproblem är tyvärr ett växande problem bland våra hundar idag. För äldre hundar med ex artros är simningen en skonsam motionsform där de får en chans att bygga upp sin muskulatur, sin kondistion samt öka sin rörlighet utan att belasta sina leder. 
För hundar med övervikt är sim det ultimata sättet att gå ner in vikt utan att slita på kroppen genom att ex motioneras brevid en cykel. 

Till oss kommer även hundar som av olika anledingar behöver tränas i att simma. Vissa har varit med om traumatiska upplevelser i vatten medans andra behöver förbättra sin simteknik. 
Oavsett anledning, arbetar vi alltid utifrån varje unik individ. Vårt mål är alltid att alla hundar skall ha en sån bra upplevelse som möjligt när de introduceras i poolen. 
Hos oss simmar man sin hund med instruktör tills man är redo att börja självimma. Det tar oftast 1-5 ggr.
Det vi vill säkerställa är att man kan simma sin hund på ett säkert sätt och undvika skador. 
Med sig får man ett upptrappningsschema och vi finns alltid tillhands om man behöver support eller har frågor. 

Vi har en jättefin pool på kliniken  med dusch och ett separat torkrum med fön. Där har man möjlighet att i lugn och ro torka och kanske stretcha sin hund efter sim.  Idag erbjuder vi olika klippkortsalternativ och även simabonnemang. Läs mer under "Tidsbokning & Priser"
All bokning sker via hemsidan.  

När man besöker simmet behöver man ta med sig en egen handduk och ev leksak om din hund vill ha det när den simmar. Flytvästar finns hos oss. 
Se till att hunden är rastad ordentligt innan sim samt att den inte ätit nyligen. 

Varmt välkomna!