Annika af Klercker & Vallhunden Storma

Jag heter Annika af Klercker och tillsammans med min border collie Storma tävlar vi agility på högsta nivå. Under 2016 kom vi trea i agilityklassen på SM, slutade på 8:e plats i Årets Agilityhund, kvalade till SM 2017 på bara tre tävlingshelger (två veckor innan SM 2016 ägde rum!) och vi tog oss till finalerna på Sveland Cup, Hulahoppet och Norwegian Open, där vi tävlade mot europas agilityelit.
Agility är en extremt explosiv sport där hunden (och föraren) förväntas ge sitt allra yttersta under 30-40 sekunder. Springa på max, vända på en femöring, hoppa högt och riktningsförändra i hög fart. För att en hund ska klara det och samtidigt hålla långsiktigt - krävs det att hunden är riktigt tränad för uppgiften. Varierad träning är a och o för en hållbar tävlingshund. Hunden behöver kondition och explosiitet för att prestera i enskilda lopp, men också en god grundkondition för att orka långa tävlingsdagar. Dessutom behövs smidiga muskler med god spänst, och mist lika viktigt - de små stabiliserande musklerna.
Med Doglands hjälp har vi i perioder tränat water treadmill för uppbygnad av styrkan och stabiliteten. Och framförallt har vi simmat mycket. Simningen har hjälpt till att bygga en fantastik kondition och muskler som annars är svåra att komma åt. Dessutom är träningen skonsam - en nog så viktig aspekt för en hund som tränas hårt och mycket. Dogland har också funnits som en fantastisk kunskapskälla och resurs när vi stött på problem eller skador. Jag som hundägare har fått hjälp att lära känna min hunds muskler och kan numera lätt hitta spänningar och muskelknutor. Och vid många skador finns det inget som är så effektivt för läkningen som just en laser av riktigt god kvalitet och med hög effekt. Och en sådan finns på Dogland.
Jag är helt övertygad om att en stor del i att vi fått så fina resultat, beror på att jag aldrig tummat på Stormas grundträning och hennes regelbundna fysträning. Vi är så tacksamma för att få tillhöra Doglands team och den support vi får här!

Fakta:
Vallhunden Storma
Svensk agilitychampion
Svensk hoppchampion
Internationellt agilitycert, CACIAG
Godkänd vallhund
LP1
LP2 
LP3
3:a i landslagsuttagningen 2017 och kvalad till European Open i Milano, Nordiska Mästerskapet i Sverige samt VärldsMästerskapet i Tjeckien.

Det varmaste av tack till Annika & Storma för förtroendet att få följa er på er framfart mot toppen! 
Dogland är en mycket stolt sponsor!